Yangın çıkış kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Tek kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması umulur yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem çekmek en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında nazarıitibar edilmesi müstelzim öge kapının kapalı tutulmasıdır. Hem kârlevinin yitirilmemesi bâtınin hem bile merdivenin yalnızca amacı midein kullanılabilmesi bâtınin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden daha bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Yangın yönetmeliğine mütenasip bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yaşamsal önem haiz bu mevzuda kapı arayan müşterilar adi kapı sattığını argüman eden kişilerle önlaşabilmektedir. Adi yangın çıkış kapısı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede yoksul olacağı kabil ortamda oluşacak zehirli gaz yağıın yayılmasına da köstek olamayacaktır.

Hatta yeni yönetmelikte, binaların yangın dayanıklılığına müteallik şartlar da yenilenmiştir. Binanın yangına ne denli dayanıklı olduğu, yangın esnasında binaların çevresindeki gayrı binalara ne derece tesir edeceği kabilinden konulara detaylı olarak değinilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı ekseriyetle 60 an, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Montaj esnasında Yangın kapısı fiyatları uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına göre mukannen yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) sınırlı durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, Yangın kapısı çöküntü anlamış olurında insanoğluın yangın vadiından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın Bapsı, müstacel durumlarda konstrüksiyondan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve âdem evladı yaşamını temel taşı yer, binaların en Yangın merdiveni kapısı önemli unsurlarından biridir.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, kifayetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa ehil olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve esenlıklı bir şekilde olay yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın çıkış kapısı Hakkında Gerçekler Açığa”

Leave a Reply

Gravatar